Víz Világnapi Fotóposzter pályázat

2022. február 22.

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezetének és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának közös pályázati felhívása a 2022. évi Víz Világnapi Fotóposzter Pályázatra. Beadási határidő március 22.

 

A víz ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, természetben betöltött szerepének, sokirányú felhasználásának, az emberrel való kapcsolatának bemutatására fotóposzter (fotók + magyarázó szöveg felhasználásával készített, több képből álló, poszter formájú) pályázatot hirdet. A pályázaton gyakorlatilag bárki elindulhat.

 

Feldolgozható témák:

 

1, A víz hangulati szempontból történő bemutatása (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, vizes barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vízpart, vízi sportok, fürdők, uszodák, rekreáció, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.). Itt csak sajt fotóval lehet indulni!

 

2, A víz társadalmi (szakmai) szerepének bemutatása (ivóvíz, ásványvíz, gyógyvíz és beszerzésük, árvízvédelem, a vízenergia kihasználás, termálvíz és felhasználása, vízi munkák, ökológiai vízfelhasználás stb.). Ebben a kategóriában a saját képek mellett bizonyító erővel más kép is felhasználható, de csak forrás megjelöléssel.

 

3, A magyar vízgazdálkodás, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság bármely történésének archív, képi bemutatása. Itt is használható archív kép, de meg kell jelölni annak pontos forrását!

 

 

9 kategóriában írták ki a pályázatot:

 

További információk ezen az oldalon.