Első Multilingual World Café a Miskolci Egyetemen

2022. március 2.

Múlt pénteken indította útjára Multilingual World Café elnevezésű programját a Miskolci Egyetem Közösségi Szolgálati Irodája (KÖSZI). Az egyetem Élményközpontjában mostantól havi rendszerességgel megrendezendő esemény célja, hogy jó hangulatú angol nyelvű beszélgetést, közös gondolkodást kezdeményezzen az egyetem magyar és külföldi hallgatói, dolgozói között.

 

Különlegessége a programnak, hogy iskolai közösségi szolgálatukat teljesítő miskolci középiskolások is részt vesznek a szervezésben és a megvalósításban: egyetemista önkéntesekkel párban asztalgazdagaként beszélgetést moderálnak, illetve az aktuális témákhoz színes háttérdekorációkat készítenek.

Az első alkalom témája Miskolc volt: a 15-20 percenként cserélődő asztaltársaságok városunk turisztikai látványosságairól, kulturális, szabadidős és szórakozási lehetőségeiről beszélgettek. A rendezvényt Miskolc Város térképekkel, angol nyelvű színes kiadványokkal és egyéb ajándéktárgyakkal támogatta.

Fontos megemlíteni, hogy a Multilingual World Café rendezvényein a hónapról hónapra változó téma mindig csak eszköz: a cél valójában az, hogy közösség épüljön, párbeszédre lépjenek egymással egyetemisták és középiskolások, hallgatók és oktatók, magyar és külföldi fiatalok, és mindeközben az angolt, mint idegen nyelvet könnyed keretek között aktívan használhassák, gyakorolhassák.