Kétszer ad, ki gyorsan ad – köszönjük!

2022. március 4.

Alig pár napja, hogy az egyetem több pontján is megkezdődött az adománygyűjtés az Ukrajnában zajló háború menekültjeinek megsegítésére. A Miskolci Egyetem most is a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működik együtt. Az első szállítmány már úton van.

 

Természetesen az akció folytatódik és akik segítenének, azokat arra kérjük, hogy a jelenlegi gyűjtőpontokra vigyék a tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket.

Helyszínek:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal úgy állapodtunk meg, hogy amikor egy szemmel látható mennyiség összegyűlik, úgy azonnal jelezzük és ők már viszik is a rászorultaknak.

A szervezet munkatársai elmondták: a mostani adagot már nem közvetlenül a határra viszik, ott jelenleg elegendő mennyiségű élelmiszer van, hanem azokba az átmeneti szálláshelyekre, ahova már megérkeztek a menekültek.

Ilyen például az a miskolci família, akik befogadtak egy ukrán családot. A hétvégére biztosan lesz elegendő élelmiszerük, ugyanis úton a többi hely felé az autó megállt és adott nekik pár napra elegendő adományt.

 

 

Aki inkább pénzt adna, az is többféle lehetőség közül választhat.

Utalással:

 

OTP Bank számlaszám: 11784009-20200745 (forint utalás)

                                        11763842-00168889 (euro utalás)

                                        11763842-00106010 (dollár utalás)

 

A közleménybe írja bele mindenki: Miskolci Egyetem.

 

Adományvonal: aki beüti a 1350-es számot, 250 Forinttal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programját.

 

Még egyszer köszönet mindenkinek a segítségért, aki teheti, kérjük továbbra is támogassa azokat, akik most tényleg nagy bajban vannak!