A „Bolygónk és városunk” portál díját kapták a kávézacc újrahasznosításán dolgozó lányok

2022. március 30.

Tamási Kingát és Borsodi Esztert „Öko-innováció, újrahasznosítás” kategóriában jutalmazták a fővárosban. Több száz jelölt közül összesen másfél tucat szervezet vagy magánszemély vehette át az elismerést. 

 

A környezetvédelemmel foglalkozó szakportál 2021. június 5-én a Környezetvédelem világnapja alkalmából hirdette meg a Bolygónk és Városunk környezetvédelmi díjat, amelyet kedden ünnepélyes keretek között adtak át a Magyar Tudományos Akadémián.

Az idén elsőként megítélt elismerést a Bolygónk és Városunk környezetvédelmi portál szakmai közössége ítélte oda azoknak a szervezeteknek, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akik a legtöbbet tették a természet és a környezet értékeinek megőrzéséért.

A szakmai zsűri összesen 18 szervezetet és magánszemélyt jutalmazott a több száz jelölt közül.

 

/Fotón balról jobbra: Borsodi Eszter, Tamási Kinga, Potápi Árpád, Fotó: Bocskay Zsolt/

 

Az ajánlás nyílt volt, a portál olvasói bárkit javasolhattak Magyarország és a Kárpát-medence területéről. A díjat magyarok, külhoni magyarok vagy Magyarországon tevékenykedő külföldiek is megkaphatták.

Kinga és Eszter újításáról itt olvashatnak.

A cikk után a magyar média minden jelentősebb szerkesztősége foglalkozott velük, sőt külföldi médiumok is keresték őket.

Ezt a videót pedig tavaly nyáron készítettük róluk.