Együttműködés Bükkábrány és a Miskolci Egyetem között

2022. március 31.

A napokban írt alá megállapodást az egyetem és a település, amelynek célja a Miskolci Egyetem oktatási és kutatási folyamataiban való együttműködés és a bükkábrányi önkormányzat feladatellátásának a Miskolci Egyetem karai által történő támogatása, esetleges együttműködések összehangolása.

 

A megállapodás azt is tartalmazza, hogy mindkét fél célja a modern technológiát felvonultató vállalatokkal történő együttműködés, helyi/térségi gazdaságfejlesztési programok kidolgozása, a helyi szintű társadalomban felbukkanó problémák közös kezelése és a Miskolci Egyetem által létrehozott/karbantartott big data önkormányzati szintű használata.

 

Rendkívül fontos, hogy az észak-magyarországi régióban is létrejöjjenek olyan együttműködések, amelyek képesek szinergiát teremteni a felsőoktatás, a helyi önkormányzatok és a munkaerőpiac szereplői között.

 

 

 

Az együttműködési megállapodás keretében megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a következő tevékenységek során működnek együtt:

 

 

A kitűzött feladatok megvalósítása során kiemelt szerepe van az alábbi képzési területeknek:

 

 

A bükkábrányi önkormányzat azt is vállalja, hogy helyet biztosít a Miskolci Egyetem szakmai bemutatkozásának, közelebb hozva ezáltal a rendezvény résztvevőit a Miskolci Egyetemhez. Ezen túl a Miskolci Egyetem szolgáltatási és kutatás-fejlesztés potenciáljának jobb hasznosítása érdekében támogatja a Miskolci Egyetem vállalati kapcsolatteremtési lehetőségét, vállalja az egyetem és a vállalkozások – elsősorban KKV-k – közötti tudás- és technológiatranszfer elősegítését, közös fórumok és rendezvények szervezését.

Az önkormányzat arra is ígéretet tett, hogy a Miskolci Egyetem szakmai gyakorlatra jelentkező hallgatóit a jogszabályoknak megfelelő módon és időtartamban szakmai gyakornokként „foglalkoztatja”.

 

A dokumentumot Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Bükkábrány polgármestere, Szalai Szabolcs látta el kézjegyével.