Adományok mellett sportfoglalkozások, és segítség a beilleszkedéshez az ukrán menekültek számára

2022. április 1.

Hetek óta gyűlnek az adományok a Miskolci Egyetemen az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe került menekültek javára. Most sportprogramokat is kínál jövő héttől az egyetem a gyermekes családoknak. Ezen túl a beilleszkedésüket segítő önkéntes hallgatókat is várnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál.

 

"A menekült létben is vannak hétköznapok" - fogalmazott dr. Varga Judit, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke abból az alkalomból, hogy a Miskolci Egyetem és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat között a Miskolcra érkező ukrán menekültek további támogatásáról egyeztettek a karitatív szervezet miskolci központjában Csehely Tamás régióvezetővel. 

 

 

 

A fenntartó alapítvány és az egyetem a közelmúltban jótékonysági koncertet is szervezett a Bartók Béla Zeneművészeti Kar oktatóinak és hallgatóinak a közreműködésével az ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai partnerintézményük javára március 21-én a Zenepalotában. Az összegyűlt több mint félmillió forintot - amelyhez jelentős mértékben hozzájárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is - eljuttatják a beregszászi főiskolának. 

 

Varga Judit elmondta: jövő héttől sportfoglalkozásokra várják a megyeszékhelyre érkezett ukrán menekült gyermekes családokat a Miskolci Egyetem sportközpontjában. Prof. Dr. Horváth Zita, az egyetem rektora pedig azt hangsúlyozta: a hallgatóik körében mindig is fontos volt az önkéntes munka, az ukrán családok beilleszkedését tudják támogatni majd az együttműködés keretében.

 

Az önkéntes segítség lehetőségeiről rövidesen bővebb tájékoztatást adunk.