Nagy érdeklődés mellett zajlott le a Miskolci Egyetem állásbörzéje

2022. április 7.

Több százan, közülük sok külföldi hallgató jelent meg az eseményen, ahol 45 standon 50 cég kínált állás- és karrierlehetőséget.  A legtöbb ajánlat az idén is a gépész-, villamos és energetikai mérnököknek, logisztikusoknak és az informatikusoknak szólt, de kerestek közgazdászokat, vegyész és anyagmérnököket is.

 

A rendezvényt Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora nyitotta meg, és egyúttal díjat adott át az egyetemen végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cégnek, a MOL Petrolkémia Zrt-nek. A vállalat képviseletében Marton Zsombor vezérigazgató vette át a plakettet.

 

A campus főépületében két helyszínen megrendezett rendezvényen állás- és gyakornoki lehetőségekkel, céges előadásokkal és karriertanácsadással várták a végzés előtt álló és állást kereső hallgatók mellett a korábban végzetteket, de az alsóbb éveseket is, hiszen ez a kiállítás remek lehetőségeket kínál „karrierinformációk” gyűjtésére és tapasztalatszerzésre egyaránt.

A meghirdetett pozíciók 49 százaléka az Észak-Magyarországi Régióban, 16 százaléka az Észak-Alföldi Régióban, 18 százaléka Budapesten és Pest régióban nyújtott lehetőséget.

 

Szép számban jelennek meg olyan a cégek is, akik az ország valamely más pontjáról keresték toborzási céllal a miskolci egyetemistákat.

 

Az állásbörzére elsősorban diplomázó hallgatókat és fiatal diplomásokat vártak a szervezők, de akadtak állásajánlatok középfokú végzettséggel rendelkezőknek is.

 

A kiállítók összesen 181 nyitott pozícióval és több szakmai gyakorlati lehetőségekkel érkeztek.

 

Hatékony kapcsolatrendszer a fiatalokért

 

A Miskolci Egyetem fenntartó alapítványa, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány a közelmúltban írt alá együttműködést az FGSZ Földgázszállító Zrt-vel, amelynek keretében a hidrogéniparban keresnek megoldásokat a jelen és jövő kor jelentős kihívásaira.

 

A hatékony kapcsolatot mutatja, hogy a vállalat önálló standdal képviseltette magát az állásbörzén, amelyet az egyetem vezetése is meglátogatott. 

Az egyetem fenntartó alapítványának hangsúlyozottan célja, hogy a hallgatókat a meglévő kapcsolatrendszeren keresztül a lehető legjobb, innovatív vállalatok felé irányíthassák. Elhivatott abban is, hogy az egyetemi tudásvagyont képzéseken és kutatásfejlesztésen keresztül átadja a gazdaság szereplői felé. Cél ugyanis a minél eredményorientáltabb és hatékonyabb egyetemi szerepvállalás a gazdasági és innovációs ökoszisztémában.