Családbarát címet kapott a Miskolci Egyetem

2022. április 8.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ismerte el az intézmény erőfeszítéseit annak érdekében, hogy még inkább otthonos legyen a kisgyermeket nevelő diákok, oktatók-kutatók számára. A díjátadás után hivatalosan is megnyílt a teljesen felújított Baba-Mama szoba az A/1-es épület magasföldszintjén.

 

„Egyre több levelezős diákunk van, mellettük szerencsére a fiatal oktatók-kutatók is családot alapítanak, és természetesen akadnak, akik nappali tagozaton tanulva nevelnek kisgyermeket. Őket segíti a nemrégiben felújított szoba, ahol kényelmes körülmények között láthatják el a kicsiket” – mondta beszédében Prof. Dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora.

Hozzátette: a szolgáltatások színvonalának emelése elengedhetetlen annak érdekében, hogy még vonzóbb legyen az intézmény. A jövőben ezért terveznek építeni egy fecskeházat, ami a pályakezdő oktatóknak-kutatóknak nyújtana karrierjük beindításához nagy segítséget.

 

Az alapítvány képviseletében, Skrabski Fruzsina kuratóriumi elnök arról beszélt, hogy ezt a díjat nem osztogatják csak úgy, komoly elvárásokat kell teljesíteniük a kandidálóknak. Úgy látják, hogy a Miskolci Egyetem nemcsak stratégiájában helyez nagy hangsúlyt a gyermeknevelés segítésére, hanem tettekben is.

Szervezetük nem azt hangsúlyozza, hogy mindenkinek sok gyereke legyen, hanem azt, hogy aki akar, azt viszont ne gátolják a körülmények, ezért tartják fontosnak, hogy a cégek, intézmények, egyetemek segítsék a kisgyermekes munkavállalókat vagy hallgatókat.

Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja pedig arról beszélt, hogy a most átadott 30 négyzetméteres szoba minden igényt kielégít. Nemcsak tisztába tudják tenni a kicsiket, hanem altatni is lehet őket, van ágy, sőt a kismama is pihenhet. Cumisüveg sterilizátor is van – hangsúlyozta.

 

 

A szoba kialakításában egyébként az egyetem vezetői is részt vettek, közösen festették ki.