Oldottuk a feszültséget a menekült családokban

2022. április 8.

Ukrán menekült gyermekes családok számára sportdélelőttöt szervezett a Universitas Miskolcinensis Alapítvány és a Miskolci Egyetem az egyetemi körcsarnokban. 

 

Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány és a Miskolci Egyetem kezdeményezésére több karitatív akció is elindult az ukrán háború miatt nehéz helyezetbe emberek támogatására. A fenntartó alapítvány és az intézmény adományokat gyűjtött, jótékonysági koncertet szervezett a beregszászi partnerintézmény javára, Varga Judit a fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke és Horváth Zita, az egyetem rektora a Magyar Máltai Szeretszolgálat miskolci telephelyén az adományok válogatásában is közreműködött a múlt héten. 

 

Az egyetemi körcsarnokban szervezett sport délelőttre menekült családokat vártak a szervezők tegnap. A sportdélelőttöket az elkövetkező hetekben szerdán és péntekenként rendezik. Tekintettel arra, hogy több civil szervezet is foglalkozik ukrán menekültekkel, az egyetem és a fenntartó alapítvány is kezdeményezte, hogy előzetes egyeztetést követően szívesen fogadja a családokat az eseményekre.