Újabb elismerést zsebeltek be a jogászok

2022. április 11.

Rangos szakmai elismeréssel díjazták Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar Közigazgatási jogi tanszékének oktatóját, Dr. Szabó Balázst a mintegy 10 éves kutatási eredményeit bemutató doktori disszertációja miatt.

 

Az Innovációs és Technológiai minisztérium, a Digitális Jólét Program Non-profit Kft. és a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. kiírásában, amelynek címe ,,Adatgazdaság digitalizációs összefüggései” című felhívásában olyan fiatal kutatók munkáit várták, akik a többi között doktori disszertációjukban az adatgazdaság digitalizációs összefüggéseivel foglalkoztak.

A Prof. Dr. Palkovics László Miniszter Úr védnöksége alatt meghirdetett pályázat célja a témát kutatók elismerése és további kutatásokra való ösztönzése volt.  A felhívásra összesen - több kategóriában - 134 pályamunka érkezett tizenhét magyar egyetem mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a spanyol University of the Basque Country és a német Karlsruhe Institute of Technology felsőoktatási intézményekben kutatóktól.

A díjakat ünnepélyes eredményhirdetés keretében adták át március végén Budapesten, ahol a megtisztelő 2. helyezéssel jutalmazták egyetemünk oktatóját. 

A disszertáció  ,,A közigazgatás technikai-technológiai fejlesztései a XX. század első 2 évtizedében” címmel nyerte el a szakmai zsűri elismerését és értékes díját.