Alumni Talk – új sorozatot indított a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága

2022. április 27.

A Miskolci Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága és az International Student and Alumni Network csoportjának közös szervezésében új rendezvénysorozat vette kezdetét múlt pénteken. Ez volt a felvezetője a héten zajló nemzetközi hétnek.

 

A beszélgetés legfőbb célja megismertetni hallgatóinkat olyan akadémiai körökben mozgó vagy éppen a különféle iparágakban járatos Miskolcon végzett szakemberekkel, akik tapasztalataik bemutatása révén hozzásegíthetik tanácsaikkal a diákokat abban, hogy megvalósíthassák saját terveiket.

Az első eseményen Dr. Nádasi Endre, a Geofizikai és Térinformatikai Intézet tanársegédje, majd Dr. Hazim Dmour, a Kőolaj- és Földgáz Intézet docense, a MOL Tanszék vezetője tartott kötetlen előadást arról, hogy egyrészt mi a tapasztalat akadémiai részről az ipari kapcsolatok felsőoktatásba történő integrálásáról, illetve milyen plusz készség- és képességfejlesztésekben tud segíteni az Alma mater. Természetesen arról az egyik legfontosabb témáról is szó esett, mire kell figyelnie a leendő munkaerőnek a minél sikeresebb elhelyezkedés érdekében.

Ezt remekül kiegészítendő hangzott el a Műszaki Földtudományi Karon végzett Muhammad Nur Ali Akbar, volt Stipendium Hungaricum ösztöndíjas indonéziai diákunk prezentációja egyetemi éveiről, jelenlegi munkájáról a MOL Nyrt.-ben, aki megosztotta azon gondolatait, amelyek ugyancsak segíthetnek jelenlegi hallgatóinknak a jövőjük tervezésében.

Beszélt arról, hogy szerinte mire kell nagyobb hangsúlyt helyezniük és miben kell jók lenniük a sikerek elérése céljából.

Az előadások után a hallgatók feltehették kérdéseiket majd kialakult egy kötetlenebb beszélgetés.

A szervezők remélik, hogy a rendezvénysorozat egy egészen más, közvetlenebb aspektusból tud rámutatni az akadémiai és ipari kapcsolatok fontosságára és hozzájárul a résztvevők terveinek megvalósításához.