Pécsi jogász diákköri találkozó miskolci részvétellel

2022. május 2.

Az OTDT Állam- és Jogtudományi Szekciójában képviselt intézmények csapatai, - így a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának diákjai is - a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar szervezésében megvalósult Jogász Diákkörösök Országos Találkozóján vett részt április elején.

 

A rendezvény célja az volt, hogy kötetlenebb keretek között biztosítson találkozást a jogász diákkörösöknek, és némiképp pótolja a 35. OTDK online lebonyolítása miatt elmaradt személyes találkozásokat is. A program a Pécsi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának részeként került megrendezésre.

Karonként maximálisan 12 fős csapatokat vártak, valamint a TDT- elnököt és titkárt.

A miskolci csapat tagjai voltak: Bátori Kata, Gadus Fábián, Harsányi Vivien, Kertész Bálint, Kisida Veronika, Kiss Rebeka, Laczkó Borbála, Migléczi Viktória, Szilágyi Viktor Csaba, Rembeczki Ádám Bence, Varga Réka, Dr. Erdős Éva, TDT elnök és Dr. Varga Zoltán, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, TDT titkár.

 

 

A csapatok feladata egy 30 perces produkció előadása volt a rendezvény első délutánján, amelynek keretében a kari csapat egyetemünk és karunk történetét és a hagyományokat mutatta be. Emellett előzetes feladatot is kapott minden csapat, mégpedig egy jogeset megoldását. Ezt a csapatunk rendkívül kreatív módon, videófelvétellel oldotta meg, amely egyedülálló volt a többi csapathoz képest.

Ennek elkészültében tevékeny segítséget nyújtott dr. Tóth Gergő József tanársegéd, valamint az ötleteivel segítette a megvalósítást Prof. Dr. Paulovics Anita általános és tanulmányi dékánhelyettes is.

 

A második napon egy kalandos, a város több pontját érintő vetélkedőben mérhették össze tudásukat és ügyességüket a csapatok, amelyek minden állomáshelyen ún. vizsgajegyeket kaptak, amelyeket az előzetesen kiosztott indexekben összesítettek. Karunk ezen a vetélkedőn cum laude minősítést ért el.

Karunk csapatának az eseményen való részvételét az Igazságügyi Minisztérium "Jogászképzés színvonalának emelését célzó programja" támogatta.

Köszönetünket fejezzük ki a rendezvény főszervezőjének és ötletgazdájának, Dr. Korsósné Dr. Delacasse Krisztinának, a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar TDT titkárának.