Sikeresen zárult a Nemzetközi Hét programsorozata

2022. május 2.

A Miskolci Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága múlt héten, április 25. és április 29. között rendezte meg az I. Nemzetközi Hetet.

 

A rendezvényre 32 résztvevő érkezett 9 partneregyetemről, 4 földrészről és 8 országból: Albániából, Azerbajdzsánból, Grúziából, Kazahsztánból, Kolumbiából, Örményországból, Ukrajnából és Dél-Afrikából.

Az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás (KA107) Program partnerintézményei számára szervezett Nemzetközi Hét fő célja az volt, hogy a résztvevők számára lehetőséget biztosítson a személyesen találkozásra, a karokon tartott előadások mellett pedig támogassa a jövőbeni tudományos és kutatási együttműködéseket.

A hét programját a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága és az egyetem karai közösen szervezték. A résztvevők a többi között előadásokat tartottak a kettős diploma programok, a nemzetközi projektegyüttműködések és az angol nyelvű képzések területén szerzett tapasztalataikról, valamint a nemzetköziesítés hasznosítható és jól működő gyakorlatait mutatták be.

A hivatalos találkozókat és előadásokat követően a résztvevők megismerkedhettek egyetemünkkel, jártak például a tanbányában, kiránduláson és tokaj-hegyaljai borkóstolón vehettek részt betekintést nyerve a régió kulturális és kulináris örökségébe.