Nemzetközi workshop volt a Miskolci Egyetemen

2022. május 3.

Öt ország egyetemi képviselői április 29-én tartották online projekt megbeszélésüket kutatásuk és együttműködésük fejlesztése céljából.

 

A megbeszélés egyik célja a korábbi bilaterális kapcsolatok három és többrésztvevős kapcsolatokra bővítése volt. A közös kutatás révén újszerű eredmények elérésére törekszenek a résztvevők a hegesztett szerkezetek optimálása, szimulációja területén.

Bővíteni szeretnék a hallgatói, doktoranduszi és oktatói cseréket is. A projekt során további workshopok szervezése a terv, illetve a megvitatott anyagok publikálása minősített nemzetközi folyóiratban.

Az Oszakai Egyetemről Dr. Hirohata Mikihito, a Pretóriai Egyetemről Prof. Johannes Christophel Joubert, a Brassói Transzilvánia Egyetemről Prof. Száva János, a Kassai Műszaki Egyetemről Dr. Al Ali Mohammad, Dr. Martina Zelenakova dékánhelyettes és Dr. Robert Soltys vett részt a workshopon.

 

 

A Miskolci Egyetemet Jármai Károly professzor képviselte, aki vezette a megbeszélést. Tavaly már volt egy hasonló kezdeményezés, amelyen az oszakai, hirosimai, kumamotói egyetemi kollégák, a szöuli egyetem képviselői és a miskolci egyetemi kollégák vettek részt, majd a cikkeket publikálták nemzetközi folyóiratban.

Az együttműködés kapcsolódik a Nemzetközi Hegesztési Intézet (IIW, 58 tagországgal) szakmai munkájához, mely még inkább szélesíti a kezdeményezés nemzetközi jellegét.