Villamosozás villamosmérnök módra

2022. május 6.

A Miskolci Egyetem Villamosmérnöki Szakmai Napot tartott május 5-én csütörtökön, amelynek keretében újra kigurult a remízből a bécsi villamos.

 

A rendezvény szakmai előadásokkal kezdődött, ezt követte a nosztalgiavillamosozás. A jármű ünnepi köszöntése után - ami már a Tiszai Pályaudvari végállomáson történt - a résztvevők felszálltak a villamosra és mentek egy nagy kört a városban.

Ezzel a kis utazással emlékeztek arra, hogy éppen 20 éve érkezett Miskolcra az első, Bécsből használtan vásárolt piros színű SGP E1 típusú villamos.

 

 

A 185-ös pályaszámú, közismertebb nevén bécsi villamost 2018. november 9-én a Miskolci Egyetem Elektrotechnikai és Elektronikai Intézete, valamint Villamosmérnöki Tanácsa a diákhagyományoknak megfelelően megkeresztelte és a „Bécsi, alias Ampervadász Piroska” nevet adományozta neki.

A keresztelésen túl az egyetem „díszpolgára és tiszteletbeli tagja” lett, így a bécsi villamos a villamosmérnökképzés egyik jelképévé vált.

Akik felszálltak és végigutazták a várost emlékül egy sorszámozott nosztalgia jegyet is kaptak, amely egyben tombolaként szolgált.

A nyereményeket részben a Felső-Majláth végállomáson, részben villamoson vehették át a szerencsések.

Jókedvű utazás volt, sok-sok nótával és szakmai érdekességgel.

 

/Forrás: minap.hu/