Itt a MEN 2022 – zene, sport, diákrektor választás

2022. május 9.

Csütörtökön indul útjára a gyönyör a Miskolci Egyetemen, ahol végre újra egy COVID-mentes fesztivál várja a fiatalokat. A zene mellett lesz sport, és a szokásos diákrektor választás sem marad el.

 

Az Egyetemi Napok koncertjei csütörtökön kezdődnek. Az első napon többek között fellép a Mirror Glimpse, itt lesz a BSW és Telegdy Dániel Máté, alias T. Danny.

A péntek este egyik fő fellépője kétségkívül a Halott Pénz lesz, de sokan lesznek kíváncsiak s Korda Gyuri - Balázs Klári duóra is, rajtuk kívül még kiemelendő Beton.Hofi produkciója is.

Szombaton Majka és Curtis fogja megtölteni a színpad előtti teret, és Dzsúdló is nagy érdeklődésre számíthat majd.

A rendezvényt beharangozó tájékoztatón Maksa Balázs, a MEN-t szervező Hallgatói Önkormányzat elnöke arról is beszélt, hogy idén a rockzene picit hátrébb szorult, ám ennek részben szervezési, részben technikai okai vannak. Ígéretet tett azonban arra, hogy jövőre ez a szcéna jobban képviselteti magát.

 

/A kép a tavalyi, 2021-es Miskolci Egyetemi Napokon készült./

 

Nemcsak zene lesz, hanem a szokásos diákrektor választás is, ahol a hagyományoknak megfelelően a karok csapatai éltetik és igyekeznek majd megválasztatni jelöltjüket, hogy a nyertes, ha csak rövid időre is, de átvegye a hatalmat Prof. Dr. Horváth Zitától.

A sport sem marad el, hiszen napközben a diákok a pályákon mérik össze tudásukat. És jól teszik, ha alaposan megizzasztják magukat, hogy jól szerepeljenek az ugyancsak kihagyhatatlan sörváltóban.

Aki jönne, ne habozzon, a jegyek szépen fogynak, ne maradjon le senki!

 
 

 

 

12 éve így nézett ki a MEN (2009):