CONSTANT 2022 – Miskolc is képviseltette magát a bukaresti Nemzetközi Konferencián

2022. május 9.

Az Állam- és Jogtudományi Kar négy hallgatója (Demjén Sándor, Lindt Roland, Nagy Márton, Nagy Zsuzsanna Mária) és Dr. Varga Zoltán, egyetemi docens, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes képviselte intézményünket az online konferencián.

 

A bukaresti Nicolae Titulescu Egyetem immáron tizenkettedik alkalommal rendezte meg a „CONSTANT” elnevezésű nemzetközi tudományos konferenciát május 6-án, pénteken. A konferencia előadásai a pandémia miatt idén is az online térben hangoztak el.

 

Éppen ezért a korábban hagyományos központi megnyitó elmaradt, helyette a szekcióülések vezetői köszöntötték a saját előadóikat. Hallgatóink a Büntetőjogi, a Közjogi és a Magánjogi Szekcióban egyaránt képviseltették magukat.

 

A Közjogi Szekcióban Prof. Dr. Augustin Fuerea köszöntőjét követően Dr. Varga Zoltán köszöntötte a megjelenteket a zsűritagok nevében. A rendezvény főszervezője ebben az évben is dr. Nicoleta Panait volt.

 

A szekció zsűrik olyan kiemelkedőnek ítélték az elhangzott előadásokat is, hogy minden hallgatónkat dobogós helyezésben részesítették a következők szerint:

 

Büntetőjogi Szekció:

 

  1. helyezés

 

Közjogi Szekció:

 

  1. helyezés:

 

Magánjogi Szekció:

 

  1. helyezés:

 

3.  helyezés

 

A konferencia jelentőségét a nemzetközi kapcsolatok ápolása mellett az is adja, hogy a résztvevők idegen nyelvű publikációinak számát gazdagítja a konferencia-kiadványban (E-Book Constant 2022) megjelentetett tanulmányuk.