Egyetemi kínálat Miskolc város napján

2022. május 12.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara mutatkozott be a látogatóknak a Selmeci-hagyományokkal és érdekességekkel az egyetemről és a városról Miskolc város napján.

 

Nagy Katalin, a Gazdaságtudományi Kar mesteroktatója a helyszínen fogadta az érdeklődőket a kar hallgatóival. „Élénk érdeklődés volt a Miskolci Egyetem standja iránt, jöttek gyerekek is, de inkább felnőttek. Olyan is volt, aki mondta, hogy a Miskolci Egyemen diplomázott, és most ment nyugdíjba.  Nagyon szerették a játékokat, a totókat, a kvízeket. Természetesen készültünk ajándékokkal is voltak, minden félórában ajándékcsomagot is kisorsultunk. A kar hallgatói önkormányzatának a tagjai viselték a Selmeci-egyenruhát, és sokat beszéltünk a Selmeci-hagyományokról. Jöttek olyan volt egyetemisták is, akik ismerték a hagyományokat és nosztalgiáztak. De megálltak olyanok is a standuknál, akiknek tudtunk újat is mondani. Sokan érdeklődtek a képzéseink iránt. Összességében azt mondhatom, hogy jó tapasztalat volt, a közönség jól érezzte magát, és azt mondhatjuk, hogy mindenki gazdagodott”, elevenítette fel Nagy Katalin.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a Miskolci Egyetem is ünnepelte május 11-én a város napját, hiszen a miskolci emberek mindig is odafigyeltek az egyetemi diákság hangjára. Ugyanis ez egy fontos hang, az Egyetemváros erős szereplő a miskolci közéletben, és az egyetemi modellváltás ezt a szerepet a jövőben csak tovább fogja erősíteni. A Miskolci Egyetemnek arra készülnie, hogy egyre önállóbb arcéllel vegye ki a részét a miskolci kulturális közélet formálásából, mert a fiatalok véleménye megkerülhetetlen tényező lesz”, fogalmazott dr. Kiss János kormánypárti országgyűlési képviselő, aki meglátogatta a Miskolci Egyetem standját a városnapi rendezvényen.