„Laboratóriumi Medicina jövője” címmel konferencia volt az egyetemen

2022. május 17.

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán 2017 óta folyik az Orvosi diagnosztikai analitikus felsőoktatási szakképzés „orvosdiagnosztikai laboratóriumi” specializáció képzés Prof. Dr. Fodor Bertalan egyetemi tanár vezetésével.

 

Az ötödik évforduló tiszteletére a kar a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházzal közösen jubileumi konferenciát szervezett Miskolctapolcán, a Calimbra Hotelben május 12-én.

A megnyitón Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja elmondta, hogy a Miskolci Egyetem regionális szerepvállalásának megfelelően a kar képzési portfóliója mindig a helyi egészségügyi munkaerőpiaci igényekhez igazodva bővül. Ezért indult el anno a labordiagnosztikai képzés, amely máig unikális képzés, folyamatosan nagy az érdeklődés iránta, az ország minden területéről érkeznek a hallgatók.

A gyakorlati hátteret a megyei kórház Laboratóriumi Medicina Osztálya biztosítja.

Dr. Révész János, a kórház főigazgatója köszöntőjében bemutatta a megyei kórház kiterjedt intézményrendszerét, illetve annak működését, kiemelve az országos szinten is kimagasló színvonalú műszerezettséget és szakmai hátteret.

A Fodor Bertalan professzor úr vezetésével szervezett labordiagnosztikai konferencián megjelentek az ország legkiválóbb szakemberei. A rendezvény akkreditált pontszerző továbbképzésként is szolgált a területén tevékenykedő szakdolgozók számára.