Védőnők találkoztak és tartottak szakmai konferenciát

2022. május 17.

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán rendezték május 12-13-án a negyedik országos Védőnői Tudományos Diákköri Fórum és Találkozót.

 

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy az ország egészségtudományi karainak védőnőképzései kétévente forgórendszerben megszervezik a legjobb hallgatóik tudományos versenyét.

A rendezvénysorozat nem csak a hallgatói előadásokról szól, hanem lehetőség a karok és a szakma közötti együttműködés erősítésére. Pécs, Nyíregyháza és Szeged után idén Miskolc vállalta a rendezvény szervezését, amelyen a társkarok képviselői mellett megjelent a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Magyar Védőnők Egyesülete, valamint a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének vezető delegációja is.

Köszöntőjében Dr. Kiss-Tóth Emőke dékán asszony beavatta az ország különböző részeiről érkező hallgatókat és vendégeket a Miskolci Egyetem sajátos szellemiségébe, „Selmec” csodájába, majd egy lillafüredi kirándulás következett.

A tudományos program pénteken volt, amelynek megnyitóján a kar dékánja a védőnőképzés kiemelt szerepéről beszélt, Odor Andrea országos vezető védőnő képviseletében pedig Kissné Garajszki Ildikó referens asszony a védőnői szakma jelentőségét és megújulásának szükségességét emelte ki hozzászólásában.

Ezt követően 11 hallgató prezentálta kutatási eredményeit magas színvonalú előadások formájában.