Négy arany, három ezüst, három bronz

2022. május 23.

Összesen tíz éremmel zártak a Miskolci Egyetem sportolói a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság hazai rendezésű, nyolc sportágat felvonultató fesztiválján, ahol a versenyek mellett szakmai konferencia és természetesen buli is volt. A mieink hat sportágban képviseltették magukat és mindegyikben született érem.

 

A férfi kosárlabda csapatunk a bronzmérkőzést a Debreceni Egyetem csapatával játszotta. Nagy küzdelmet hozott a találkozó, amit végül a Miskolci Egyetem nyert 85-77-re.

 

 

Teniszben a férfi páros versenyben Földesi Máté, egyetemünk versenyzője ezüstérmet szerzett, oldalán az MTSE (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) teniszezőjével, Cseh Márkkal. Vegyes párosban még fényesebb lett az érem, ugyanis Keresztes Palomával, a Kodolányi János Egyetem versenyzőjével együtt aranyérmet szerzett. De nem maradt el a bronz sem, ugyanis amatőr egyéniben megszerezte a harmadik helyet.

 

 

A judo versenyen is eredményes volt a Miskolci Egyetem, Czerlau Jennifer női 70 kg-ban szerzett aranyérmet.

 

 

Atlétikában Pótha Johanna 100 méter síkfutásban ezüstérmes lett, Bacsa Fanni pedig a 100 méter gátfutás mellett megnyerte a távolugrást is.

 

 

Asztaliteniszben Gál László Gergő amatőr férfi egyéniben képviselte a Miskolci Egyetemet, de olyan sikeresen, hogy végül a 3. helyen végzett.

 

A Miskolci Egyetem férfi futsal csapata ezüstérmes lett. A végletekig kiélezett döntőben, az utolsó percekben lőtt góllal győzött az ELTE együttese. A végeredmény így 3-2 az ELTE javára.

 

 

Minden versenyzőnek gratulálunk!