Lesz kiért izgulnunk a EAGE Laurie Dake Challenge idei döntőjében

2022. május 23.

A Miskolci Egyetem öt fős csapata június elején másik öt csapattal mérkőzik a végső győzelemért. A döntőbe jutás már önmagában is hatalmas siker, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint ehhez is gratulálni és szurkolni a továbbiakhoz.

 

 

A Miskolci Egyetemet képviselő, AntaSena Energy fantázianév alatt szereplő team 4 hónap alatt két fordulót sikeresen véve jutott be az EAGE Laurie Dake Challenge 2022-es döntőjébe, amely június 5-én lesz Madridban.

 

A Laurie Dake Challenge azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse a több tudományágat átfogó geotudományi és mérnöki integrációt az egyetemeken. Minden részt vevő intézmény egy multidiszciplináris csapattal nevezhet, akik geotudományi és kőolajmérnöki hallgatókból áll, csapatonként legfeljebb egy PhD hallgatóval kiegészítve.

 

Az idei feladat "életszerű" volt: egy tengeri környezetben működő gázmező jövőjével kapcsolatosan kérték a csapatokat arra, hogy dolgozzanak ki különböző, innovatív felhasználási lehetőségeket. Az adatokat a REPSOL biztosította.

 

A Miskolci csapat tagjai: Abdalmajeed Alrawi, Idris Olabisi, Richard A. Mensah, Rafael Valadez Vergara, Agra Adipta.

 

Őket Kiss Károly, az Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet tudományos munkatársa, valamint két külsős konzulens, Dr. Hazim Dmour és Dr. Gombár László külső támogatták.

 

Gratulálunk és sok sikert a döntőhöz!