Együtt a mérnökök utánpótlása érdekében

2022. május 25.

Újabb stratégiai megállapodással fűzte szorosabbra kapcsolatát a Krones Hungary Kft. és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara. A közös munka keretében a szakdolgozati témavezetés és szakmai gyakorlat elvégzésének lehetőségén túl hamarosan a duális képzésre is kiterjesztik a kooperációt.

 

A Kornes Hungary Kft. mottója „We do more” (együtt többet teszünk), amely kifejezetten igaz az oktatásra, hiszen a képzések a fejlődést és a jövőbe történő befektetést jelentik nemcsak a vállalatok, de az egyének számára is.

 

A cég helyi együttműködésekre törekszik a városban és régióban egyaránt. A most bejelentett megállapodás is túlnyúlik a város és a megye határain. Az együttműködésnek köszönhetően a szeptemberben kezdődő tanévtől már az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karon tanuló hallgatóknak is lehetősége nyílik a Krones Hungary Kft. debreceni gyártóegységénél teljesíteni a szakmai gyakorlatuk.

 

A Krones a jövő miskolci mérnökeit is várja, ennek érdekében pedig a vállalat fiatal, mégis tapasztalt kollégái a szakdolgozati témavezetésben is segítséget nyújtanak a mérnökhallgatóknak. Ezáltal az egyetemről kikerülő frissdiplomások piacképes tapasztalati tudással léphetnek a régiós munkaerőpiacra.