HR támogatásban és digitális képzésben született újabb megállapodás

2022. május 26.

A mai napon a Miskolci Egyetem a Zenitech Hungary Kft-vel és az EastJob Személyzeti Tanácsadóval is aláírt      szakmai együttműködési megállapodást. Részben az oktatási paletta szélesítéséhez, részben az egyetem hatékonyabb működéséhez járulnak hozzá a kontraktusok.

 

Az eseményen Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora arról beszélt, hogy az intézmény egyik fontos célja a kapcsolati tőke növelése azáltal, hogy aktívan hozzájárul a munkaerő utánpótláshoz, piacképes tudás szolgáltatásával, amely jó alapot adhat a fiataloknak tervezhető karrierjükhöz. A Zenitech információ technológiai tanácsadó cég viszonylag fiatal, hét éve alakult Nagy-Britanniában és egy éve működik Magyarországon miskolci központtal.

A rektor reményét fejezte ki, hogy az új kapcsolat segít majd a régióban is tapasztalható informatikus hiány leküzdésében. Ennek egyik útja lehet a duális képzés, amelyre nyitott mind az egyetem, mind pedig a vállalat.

A cég ügyvezetője, Daradics Kinga kiemelte: a Zenitech Hungary a teljes digitalizációs szolgáltatási körrel foglalkozik. Tevékenységi körükbe beletartozik például a szoftverfejlesztés, termékfejlesztés, projektmanagement, rendszerarhitektúra. A jövőbe mutató technólógiák mellett agilis módszerekkel dolgoznak. A folyamatos innováció jellemző a Zenitechre, ez pedig csak állandó tanulással és továbbképzéssel valósítható meg. Kollégái olyan projekteken dolgozhatnak, amelyeknek hatása érezhető európai, vagy akár világszinten is, mindezt Magyarországról.

Továbbá, értékként tekintenek a cég közvetlen környezetében jelenlevő közösségre, és emiatt is megtisztelőnek érzik az együttműködést, amellyel még inkább részesei lehetnek a miskolci, magyarországi emberek mindennapjainak. Így magától értetődő a kapcsolat kialakítása és fejlesztése, annál is inkább mert a versenyképes tudás folyamatosan változik – fogalmazott az ügyvezető asszony.

Az EastJob Személyzeti Tanácsadó már régebbi partnere az egyetemnek, így a mostani aláírás ezt az együttműködést csak megpecsételi – mondta Horváth Zita rektor. Az, hogy a Zenitech Miskolcra jött, nem kis részben rajtuk múlt – hangsúlyozta. Nem szokványos, hogy felsőoktatási intézmény ilyen céggel állapodik meg, ám a modellváltás és a felsőoktatásban tapasztalható verseny is kikényszeríti az újszerű és hatékony megoldásokat, amelyek elengedhetetlenek.

Kiss Krisztina, az EastJob tulajdonosa is azt emelte ki, hogy ezer szállal kötődnek az intézményhez, annál is inkább mert dolgozóik döntő többsége itt szerezte egy vagy két diplomáját. Ez pedig azt jelzi, hogy valóban piacképes tudást nyújt a Miskolci Egyetem.