A gyermekvárosi gyerekeknek már itt a karácsony…

2014. december 17.

2014. december 15-én ismét zsibongó gyerekekkel telt meg a Miskolci Egyetem üveg előcsarnoka: immár hagyomány, hogy a miskolci Gyermekvárosban (hivatalos nevén a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézményben) élő gyerekek a Miskolci Egyetemen tartják meg a karácsonyi ünnepségüket.

A gyerekek idén is izgatottan várták a karácsonyi műsort, amelyben minden volt, ami egy ilyen műsor kelléke: mese, ének, tánc, ajándékosztás. Az ünnepség dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony köszöntőjével kezdődött, majd a 8 éves Tóth Benedek, a Miskolci Görög-Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulója mondott mesét. Ezt követően Bodai Richárd, egyetemünk hallgatója énekelt szívhez szóló karácsonyi dalokat, majd a szintén az intézményünkbe járó Hornyák Zsófia és párja tartott fergeteges táncbemutatót. Kisvártatva betoppant Krimpi Krampusz is, aki a vele érkező manóval együtt nevettetett meg felnőttet és gyereket egyaránt.

Ezután a gyermekvárosi gyerekek adtak műsort, majd következett a várva-várt ajándékosztás: előbb dr. Horváth Zita rektorhelyettes asszony adta át az egyetem ajándékát, majd a Generali Biztosító nevében Turóczi Ferencné, a cég Értékesítési HR Partneri és Képzési Csoportjának vezetője lepte meg ajándékával a gyerekeket.

Az ünnepség legfőbb kellékét, a háttérként is szolgáló karácsonyfát az Északerdő Rt. biztosította, a rendezvény végén pedig az egyetemi Menzát üzemeltető GP Global Team Kft. látta vendégül a gyermekvárosiakat.

Az ünnepség kísérőrendezvényeként a Gyermekvárosban dolgozó Varga Béla, a Bükkaljai Mesterek Népművészeti Egyesület fafaragó művésze mutatta be a „Szeretet” jegyében készített műremekeit.

A gyermekvárosi karácsonyi ünnepségen készült képek:

A rendezvény fotóit Stumphauzer Laura készítette.