Kiválóan teljesítő önkéntesek a MEFOB Feszt-en

2022. május 30.

A Miskolci Egyetem – úgyis, mint a 2024-es Európai Egyetemi Játékok társházigazdája - május 19-22. között adott otthont a MEFOB Fesztnek, ahol a nemzeti egyetemi bajnokságok történetében először, egy helyszínen 8 sportág versenyeit rendezték meg. A multisport rendezvény önkéntes csapatában a „Future volunteers - Key to success is Generation Z (K2S-GenZ)” projekt 10 önkéntese is részt vett.

 

Az önkéntesek a rendezvényt megelőző napon egy fél napos, 3 blokkból álló Workshopon hangolódhattak az eseményre. A program motivációs tréninggel kezdődött, amelynek az volt a célja, hogy a különböző tapasztalatokkal érkező résztvevők felelősségteljesen helyt tudjanak állni egy multisport rendezvényen.

A résztvevők ezt követően játékos csapatépítő feladat keretében ismerhették meg egymást és a koordinátorokat. Az önkéntesek végül a rendezvényt és a szervezőket bemutató előadást hallgathattak meg, ahol a magyar egyetemi-főiskolai sport és a rendezvény céljaival is megismerkedhettek.

A projekt önkéntesei a MEFOB Feszt 4 napja alatt több területen is kipróbálhatták magukat, összesen 264 munkaórát teljesítettek, miközben sport, info desk, akkreditáció, szállás, étkezés, attaché, kommunikáció és protokoll területeken láttak el feladatot. Felelősségteljes és lelkes hozzáállásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához, helytállásukat a szervezők nyilvánosan is elismerték a kosárlabda bajnokság utolsó meccsének szünetében.

A projekt folytatásában az önkéntesek nemzetközi környezetben, a júliusban megrendezendő lodzi Európai Egyetemi Játékokon is kipróbálhatják magukat. Az ott szerzett gyakorlati tapasztalataik hozzá járulnak majd ahhoz, hogy a projekt célkitűzései és a tervezett módszertan összeállítása megvalósuljon.

A kisléptékű együttműködési partnerségi projektben két ország három szervezete,  Magyarországról a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), valamint a szlovén EUSA Intézet vesz részt. A projekt az Európai Unió Erasmus+ Programjának  társfinanszírozásában valósul meg.