A zsűriből hívta meg az egyetemi laborba a fiatalokat

2022. június 21.

A Kárpát-medencében élő középiskolások számára rendezett "Ifjú tudósok" országos középiskolai versenyen az informatikai döntőkön egyetemünk tanszékvezetője, Prof. Dr. Kovács László is zsűrizett. Az M5 csatornán közvetített televíziós megmérettetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal közösen szervezte.

 

Az informatikai verseny döntőjének háromtagú zsűrijében három egyetem képviseltette magát, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara mellett a BME és a Szegedi Egyetem egy-egy képviselője kapott helyett. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar Informatikai Intézetének Általános Informatikai Intézeti Tanszékének tanszékvezetője a rendezvény kapcsán elmondta: az informatikai versenyre ebben az évben 1201 diák jelentkezett. A háromfordulós verseny során a legfelkészültebb nyolc versenyző jutott el a televízióban is közvetített döntőig, ahol párharcokban küzdöttek meg egymással a fiatalok.

„A több napig tartó tartó döntő nagyon izgalmas versenyeket hozott, bemutatva az informatika területének sokszínűségét és a diákok ügyességét, szakmai felkészültségét. A győztes diákok értékes tárgyi jutalmakat kaptak, ezek között szerepelt egy meghívás a Miskolci Egyetem szakmai laborjainak a meglátogatására is", összegezte a tapasztalatait Prof. Dr. Kovács László.
 
 
 
/A képen: Prof. Dr. Kovács László/