"Gyógyító" előadások az újrakezdés konferenciáján

2022. június 21.

A hazai egészségügy jeles szakemberei az egész országból érkeztek a három napon át tartó Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusára, amelynek a Miskolci Egyetemen adott otthont. A gyógyulás folyamatát segítik az ilyen tanácskozások is.

Az észak-magyarországi régió szellemi tudásközpontja, a Miskolci Egyetem méltó helyszíne a szakmai fejlődést elősegítő országos kongresszusnak, fogalmaztak a kongresszus szervezői. A rendezvényt a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Kongresszusi Szervezőbizottsága idén a megújulás, az újrakezdés, az építkezés szellemében rendezte.

 

 

„Két évig nem volt lehetőségünk az egészségügyi szakdolgozóknak nagyszabású, személyes jelenléttel bíró konferenciát szervezni, ezért nagy jelentőséggel bír ez a konferencia. Az egészségügynek alapvetően fontos szerepe van a társadalom épségének a megóvásában. Nagyon fontos, hogy az emberek bízzanak az egészségügyben, bízzanak a tudományban, és az ilyen jellegű konferenciák mind a gyógyulás folyamatát segítik elő", hangsúlyozta Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja. Hozzátette azt is: a konferencián az egészségügyi szakdolgozók minden területe képviseltetette magát és mindenki a legjobb tudása szerint a legfrissebb eredményeket osztotta meg a kollégákkal.