Jó szerencsét! - búcsúznak a végzős hallgatóink

2022. június 23.

Szalamanderrel a selmeci hagyományokat követve búcsúztak Miskolc városától a végzős egyetemi hallgatók. Új hagyományként a kampusztól pedig faültetéssel vettek búcsút.

 

 

 

Fáklyás felvonulással búcsúztak el Miskolctól tegnap a Miskolci Egyetem végzős hallgatói. Az évszázados hagyomány jellegzetes eleme a Miskolci Egyetemen a hallgatói életet befolyásoló, az UNESCO védelme alatt álló selmeci hagyományoknak. A fiatalok a belvároson vonulnak végig, több helyen megállva és búcsúzva a megyeszékhelytől. A miskolci városháza előtt Prof. Dr. Horváth Zita rektor és Veres Pál, Miskolc polgármester gratulált a végzős hallgatóknak és kívánt sok sikert. Az egyetem vezetője és a város vezetője is arra biztatta a friss diplomásokat, hogy találják meg a helyüket és a számításaikat elsősorban a megyeszékhelyen, valamint a régióban.

 

 

 

 

 

 

Hagyománytermető céllal a Szalamander-ünnepség előtt a végzős hallgatók képviselői elültettek egy fát a Miskolci Egyetem területén. A közel 90 hektáros egyedülálló parban emléktáblát is elhelyeztek a fa mellett. A faültetésen részt vette Prof. Dr. Horváth Zita rektor, Prof. Dr. Jakab Nóra, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány szakmai titkára és Dr. Kiss János országgyűlési képviselő. A hallgatók részéről Maksa Balázs, a Miskolc Egyetem Hallgatói Önkormányaztának leköszönő elnöke mondott beszédet.

 

 

 

 

Az eseményről készült fotógalériáink itt tekinthetők meg:

 

 

 

 

 

 

 

Filmes ízelítő a Szalamanderről és az emlékfa ültetéséről.

 

 

 

A rendezvényről szóló videós riportunkkal hamarosan jelentkezünk.