„Erősítést” küld Kubába a Logisztikai Intézet

2022. június 29.

A logisztika mellett más területeken is erősíteni kívánja a felsőoktatási kapcsolatokat a Miskolci Egyetem Kubával.

 

A magyar-kubai felsőoktatás kapcsolati rendszerének fejlesztése volt középpontban azon a megbeszélésen, amelyet Heincz Balázs, Magyarország kubai nagykövete és Prof. Dr. Illés Béla, a Miskolci Egyetem professzora folytatott a napokban Kubában. Elhangzott: a több mint 25 éves tapasztalattal bíró Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete meghatározó szerepet tölt be a kubai felsőoktatásban.

 

Az elkövetkező időszakban erre a kapcsolatra további együttműködést építenek. Heincz Balázs nagykövet idén augusztusban felkeresi majd a Miskolci Egyetemet, ahol személyes találkozókra kerül sor.

 

A kubai látogatás során a Miskolci Egyetem delegációja a Santa Clarában található egyetem vezetésével is találkozott. A miskolci delegáció tagja volt Prof. Dr. Illés Bélán kívül Dr. habil Tamás Péter intézetigazgató, Dr. Veres Péter adjunktus, valamint Dr. Szentesi Szabolcs. Megállapodtak: az elkövetkezendő időszakban az együttműködés tématerületeit kiszélesítik, a meglévő logisztikai kapcsolatokat pedig tovább bővítik, mivel 2030-ig a logisztika kiemelt területnek számít Kuba gazdaságában.

 

Fogadás a kubai magyar nagykövetségen

/A fotón: Henicz Balázs Magyarország kubai nagykövete, Prof. Dr. Norge Isaías Coello Machado Universidad Central Marta Abreu deLas Villas egyetem professzora és Prof. Dr. Illés Béla/