Ragyogó teljesítménnyel arannyal tértek haza a földtudományi kar hallgatói Madridból

2022. június 30.

Világversenyen szerzett első helyezést a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának csapata. Az öt fős nemzetközi hallgatókból álló csapat elnyerte az EAGE Laurie Dake Challenge 2022 Bajnok díjat.

 

A versenyben negyven egyetemistákból álló csapat vett részt szerte a világból, és öt csapat jutott a döntőbe. A Miskolci Egyetem csapata francia, indiai, algériai és iráni egyetemistákkal mérkőzött meg. A bírók pedig tudományos és ipari szakterületekről érkeztek.

 

A Miskolci Egyetemet a szíriai Abd Almajeed Alrawi, az indonéz Agra Adipta, a nigériai Idris Olabisi, a mexikói Rafael Valadez V és a ghánai Richard Ayisi Mensah képviselte. Hazaérkezésüket követően beszámoltak a felkészülésükről és a tapasztalataikról.

 

„Nemrég jöttünk haza Madridból, Spanyolországból. Meglátogattuk az Európai Tudósok és Mérnökök Szövetségének éves kiállítását. Egy nagyon kemény kihívásról érkeztünk vissza, a 2022-es Laurie Dake kihívásról, ahol mi lettünk a díj nyertesei. Egy spanyolországi olaj- és gázmezőre vonatkozó projektet dolgoztunk ki, a feltárás kezdetétől egészen a végéig. A fő célunk az volt, hogy egy nyereséges és zöld projektet hozzunk létre, amely környezetbarát lesz, és hasznot fog hozni a spanyolországi társadalomnak, de a világ más pontján is alkalmazható a technológia” – mondta a mexikói Rafael Valadez Vergara.

 

A csapattagok beszámolójuk során mindig megemlítették, hogy a Miskolci Egyetemen szerzett tudásuk alapja volt a projekt kidolgozásának. Kiemelték, hogy nagyon sok támogatást kaptak a professzoraiktól, valamint úgy vélték, hogy ennek is köszönhetően tudtak eredményesen szerepelni és az aranyéremmel hazatérni.

 

„Az Antasena energia csapattal képviseltük a Miskolci Egyetemet. Nagyon-nagyon izgatottak voltunk, mert ez volt az első próbálkozásunk, hogy ilyen versenyben teljesítsünk. Mindannyian valahogy majdnem ugyanazt a projektmunkát végeztük, ezért a már meglévő tudásunkra alapozva próbáltunk versenyezni ezen a nemzetközi megmérettetésen” – fűzte hozzá az indonéz Agra Adipta.

 

A nemzetközi hallgatók sok időt és energiát fordítottak a felkészülésre, gyakran a hétvégeken is dolgoztak már januártól. A több hónapig tartó folyamatnak azonban nemcsak szakmai előnyei lettek.

 

„Ez az élmény életem egyik legkivételesebb élménye. Hiszen megtanultam, hogy mit jelent a csapatmunka. Segítünk egymásnak, látjuk, hogy mit jelent a különböző országokból egy csapatban dolgozni. Látjuk, hogyan lehet a munkánkat a legpontosabb és legprecízebb munkára alakítani” – foglalta össze a szíriai Abd Almajeed Alrawi.