Víz nélkül nincs élet – a klímaváltozásról tartottak munkabeszélést

2022. július 6.

A vizekkel való gazdálkodás az egyik legfontosabb a klímaalkalmazkodás során. Erre a témára fókuszálva, a klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében rendeztek interaktív workshopot a közelmúltban a Miskolci Egyetemen.

 

 

Aszály és áradás? – ezekben tükröződik leginkább a klímaváltozás vizeinkre tett hatása. És milyen víztakarékos technológiai megoldásokat alkalmazzunk? – erre is választ kaphattak azok, akik ellátogattak az eseményre.

 

„Nagyon-nagyon sokféle területen próbálunk meg megoldásokat javasolni a klímaváltozásra. A vizekkel való gazdálkodásról szóló projektünk most ért félidőhöz. Magánszemélyeknek, önkormányzatoknak, közösségeknek kínálunk lehetőséget, hogy megvizsgálják, megvitassák egymás között, hogy hogyan, milyen módon tudnak minél hatékonyabban gazdálkodni a meglévő, illetve az elfogyóban lévő vízforrásainkkal” – mondta a munkamegbeszélés kapcsán Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Kémiai Intézetének intézetigazgatója.

 

A Miskolci Egyetemen egy öt partnerből álló konzorciumban két évvel ezelőtt kezdődött el a klímaalkalmazkodási projekt az Európai Unió támogatásával.

 

 

 

/Képünkön: A téma aktualitása vonzotta az érdeklődőket/

 

Az eseményről készült videónk itt tekinthető meg: