A Bosch mérnöki állományának gerincét a Miskolcon végzettek teszik ki

2022. július 28.

Mit ér a diploma? – erre a kérdésre válaszolt pódiumbeszélgetés keretében a régió két meghatározó munkáltatója, egy ifjúságkutató és a Miskolci Egyetem rektora a Miskolci Egyetem Pont Ott Parti 2022 rendezvényén.

 

„Nagyon szorosan együttműködünk a Miskolci Egyetemmel a cég alakulása óta, ami egy abszolút stratégiai kérdés volt” – fogalmazott Fükő László, a Pont Ott Parti fő támogatójának, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kurátora a rendezvényen.

Mint mondta, fontos volt, hogy egy olyan felsőfokú intézménnyel működjünk együtt, ahol az utánpótlásnevelés olyan szinten van, ami az igényeinket ki tudja elégíteni, valamint amivel, ha együttműködünk, akkor azt is tudjuk formálni, hogy milyen típusú tudást és képzést nyújtson hallgatóinak. „Erre vannak jó példák, ahol általunk kezdeményezett képzési irányok, vagy tudás megszerzésére irányuló képzési formák indultak el. A mérnöki állományunk gerincét a Miskolcon végzettek teszik ki” – hangoztatta.