Ezüsttel gyarapodott az egyetemi éremkollekció az Európai Egyetemi Játékokon

2022. július 29.

Az arany és a bronzok után egy ezüstérem is ragyog a Miskolci Egyetem Európai Egyetemi Játékokon szerzett éremgyűjteményben. Az egyetemista sportolók nagyszabású nemzetközi seregszemléjének július 28-i versenynapja sem telt események nélkül a lengyelországi Lodz-ban: Vécsei Réka a 200 méteres vegyesúszásban nyert ezüstérmet.

 

50 méteres mellúszásban már megszerezte az ötödik helyet az elmúlt napokban Vécsei Réka, a július 28-ai versenynap viszont azért volt különleges, mert két számban is úszott viszonylag rövid időn belül. Először délelőtt az 50 méteres hátúszás második előfutamában a harmadik helyen végzett, és ezzel bejutott az esti döntőbe. Alig fél órával később pedig a 200 méteres vegyes úszás második előfutamában is érdekelt volt, a 2:21.71 perces ideje pedig a legjobbnak bizonyult, így ő érdemelte ki a fináléban a 4-es pályát.

 

A késő délutáni döntők sorában az 50 méteres hátúszás volt előbb, ahol Vécsei Réka hatodikként érkezett célba. Szintén alig félóra elteltével szólították újra a rajtkőre Rékát, mint egyikét a 200 méteres vegyesúszás legjobb nyolc versenyzőjének. A Miskolci Egyetem hallgatója hatalmas csatában harcolta ki a második helyet, mindössze 2 századmásodperccel megelőzve a harmadikként célba csapó lengyel sporttársát. Ezzel az ezüstéremmel teljessé vált a Miskolci Egyetem küldöttségének éremgyűjteménye, melyet már egy arany-, egy ezüst- és két bronz medál alkot.

 

 

/Fotónkon Vécsei Réka balra./