Felvettek a Miskolci Egyetemre!

2022. július 29.

Idén is Pont Ott Partin izgulhatták végig a fiatalok az utolsó órákat Miskolcon, ami a 2022-es felvételi ponthatárhúzás előtt maradt. Ezúttal a Miskolci Egyetem adott otthont a rendezvénynek.

 

 

A ponthatárok éjszakáján a leendő egyetemisták közelebbről ismerkedhettek meg a Miskolci Egyetem karaival, levezethették felesleges energiáikat az óriás társasjátékkal, de sörpongzhattak is vagy airsoftozhattak – mindezt neves fellépők társaságában a Miskolci Egyetem ikonikus épülete előtti parkban.

 

 

„A Gazdaságtudományi Karra jelentkeztem, gazdálkodás és menedzsment szakra, alapképzésre és felsőoktatási szakképzésre” – mondta Rőczei Laura a ponthatárvárás utolsó pillanataiban. „Azért jelentkeztem a Miskolci Egyetemre, mert miskolci diák vagyok, illetve nevelőapám itt dolgozik a Miskolci Egyetemen, valamint több ismerősöm és barátom is itt tanul, és kedvet kaptam, hogy én is miskolci egyetemista legyek.”

 

 

Nem Laura volt az egyetlen, akit a Miskolci Egyetem miliője ejtett rabul. „Más egyetemen nem is gondolkodtam” – fogalmazott Lovász Bálint, aki az Állam- és Jogtudományi Karra nyert felvételt. Bálint elárulta, akkor tetszett meg neki a Miskolci Egyetem, amikor a középiskolájában meghallgatta az intézmény bemutatkozását.

 

 

Várallyai Olivért nemzetközi gazdálkodás szakra vették fel. „Nagyon tetszik a város, az egyetemváros, a környezet” – mondta, hozzátéve: „tavaly 407 volt a ponthatár, nekem 419 pontom volt, így reméltem, hogy be fogok kerülni, de azért izgultam”.

 

 

„Sok az ismerős, tetszik a város, az egyetemváros, meg már van egy-két tapasztalatom, mesélték, milyen jó itt a légkör” – fogalmazott a logisztikai mérnök szakra felvételt nyert Krakkai Dávid.

 

 

Zajácz Noémi Nóra a Gazdaságtudományi Kar Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzési szakára nyert felvételt. „Nagyon örülök, hogy sikerült! A legjobb barátnőm is hál’ Istennek bekerült, ő nagyon, nagyon izgult, mert későn jött meg neki az SMS, de hál’ Istennek sikerült neki is bekerülnie” – hangsúlyozta, hozzátéve: már nagyon várja a bALEK7-et, mert nagyon sok jót hallott róla.

 

Még nem maradtál le, hogy ősszel elkezdd a Miskolci Egyetemet! Akkor se csüggedj, ha június 21-én nem jó híreket kaptál, jelentkezz pótfelvételi eljárásban augusztus 5-éig, és tanulj nálunk szeptembertől!