Kubából is érkezhetnek hallgatók jövőre a Miskolci Egyetemre

2022. augusztus 26.

Kuba is bekerült a Stipendium Hungaricum programba, így a 2023/2024-es tanévtől kezdődően a kubai MSc és Phd hallgatóik is részt vehetnek a Miskolci Egyetem ösztöndíjas képzésein.  

Heinz Balázs, Magyarország kubai nagykövete a Miskolci Egyetemen tett látogatást a közelmúltban. Prof. Dr. Horváth Zitával, az intézmény rektorával egyeztettek a kubai és a magyar felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok erősítésének lehetőségeiről, különös tekintettel a Santa Claraban székelő Central University "Marta Abreu" of Las Villas intézményre. A Santa Claraban található intézménnyel a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatika Kara hosszú évekre visszamenően ápol jelentős szakmai kapcsolatokat.

Jelen látogatás alkalmával megállapodás született a két egyetem között fennálló egyetértési megállapodás megújításáról, melynek ünnepélyes aláírására idén novemberben a kubai egyetemen kerülhet sor egy évfordulós ünnepségsorozat keretében. Az ünnepségsorozatra a Miskolci Egyetem vezetése meghívást kapott.