Első alkalommal gólyatáboroznak a külföldi elsőévesek

2022. szeptember 1.

Első alkalommal rendezett a nemzetközi hallgatók számára gólyatábort a Miskolci Egyetem. Három nap alatt közel száz frissen felvett külföldi hallgató vett részt a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett eseménysorozat programjain.

A hallgatók első nap körbejárták az egyetem épületeit, valamint kari koordinátorok segítségével meglátogatták azokat az előadó termeket, illetve laborokat, ahol az elkövetkező szemeszterekben folytatják a tanulmányaikat. A második és harmadik nap már lazább volt: különböző, színes programokon vehettek részt a gólyák. A hallgatók egymással és az egyetem szervezeti egységeivel is megismerkedhettek, de egy kicsit a magyar fiatalok hétköznapjaiba is beleláthattak. Volt lehetőségük sportnapon és esti grillezésen is részt venni, illetve az egyetem szűkebb környezetével is ismerkedtek a miskolctapolcai kirándulás során.

Sándor Krisztina, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója az eseménysorozat megnyitóján köszöntötte a hallgatókat, akik Pakisztántól kezdve, Spanyolországon és Franciaországon át, Indián keresztül a világ számtalan országából érkeztek a Miskolci Egyetemre. A megnyitót követően az egyetem nemzetközi hallgatókkal foglalkozó diákszervezeteivel is megismerkedtek a külföldi „gólyák”.