A reformok folytatását ígéri a kitüntetett dékán

2022. szeptember 17.

Szakmai munkájára utalva kifejtette: arra a fejlődésre a legbüszkébb, amely a doktori fokozata megszerzése óta végig kísérte a szakterületét.

„A vegyipari gépészetben olyan előrelépés történt az elmúlt 20 évben, amit példaértékűnek gondolok. Napjainkra eljutottunk oda, hogy a Miskolci Egyetem egyik legjobban prosperáló intézetében dolgozhatom” – tette egyértelművé.

A vegyipari gépészeti képzés iránt olyannyira nagy az érdeklődés mind a levelező, mind a nappali tagozaton, hogy már a harmadik szakirányú továbbképzést indítják. Az intézet ráadásul a vegyipari gépészeti szakterületen az első helyen áll a saját bevételszerzési tevékenységekben, amiről azt gondolja, hogy „ez a karon belül is egy igazi siker történet”.

Az idei tanévről szólva Dr. Siménfalvi Zoltán elmondta: ipari és vállalati vélemények alapján teljes tantervátalakítást hajtottak végre. Csökkentették az óraszámokat és szakterületi bővítéseket hajtottak végre, az új alapokon pedig 12 alapszak indult szeptembertől.

Az utóbbi 1-2 év személyes szakmai karrierjében is komoly előrelépést jelentett – tudtuk meg. Sikerült a habilitációja, így egyetemi tanárként folytathatja oktatói munkáját. Tevékenysége elismeréseként pedig újraválasztották a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánjának, ami biztosíték arra, hogy az elkövetkező öt évben a karon belül folytatódhatnak a már előkészített intézményi és oktatási reformok.