Magas rangú kínai vendégek fűzték szorosabbra az együttműködést

2022. szeptember 21.

A jövőbeli oktatási célokról és együttműködésről egyeztetett a Chen Kun, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének oktatási tanácsosa és Lu Xuzhong attasé a közelmúltban a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetében Liu Jie és Dr. Kuttor Dániel igazgatók meghívására.  A kínai vendégeknek tolmácsolták exc. Qi Dayu nagykövet üdvözletét és jókívánságait is Prof. Dr. Horváth Zita rektor felé.

 

A szakmai programon a borsodi vegyipari nagyvállalat, a Wanhua-BorsodChem Lu Hongjie elnök és Varga Béla alelnök személyében képviseltette magát. A nagykövetség diplomatái megismerkedhettek a Miskolci Egyetem modell-vegyipari üzemével, amelyet a kínai tulajdonú Wanhua-BorsodChem Ipari Holding támogatásával hoztak létre az intézményben.

 

Dr. Kuttor Dániel a szakmai programot követően úgy nyilatkozott, hogy öröm a Miskolci Egyetem számára, hogy az elmúlt, kihívásokkal teli években a kínainyelv-oktatás fejlődni, előrelépni tudott a megyeszékhelyen, valamint az egész megyében köszönhetően a kínai partnerek – Pekingi Vegyipari Egyetem, Nyelvi Központ és Nagykövetség – valamint a kazincbarcikai Wanhua-BorsodChem cégcsoport támogatásának. Ebben a partnerségben a jövőben is támogatni kívánjuk azokat a képzőhelyeket, amelyek nyitni, nemzetköziesedni kívánnak, és a kínai nyelvet, kultúrát megismertetni szeretnék az érdeklődőkkel, tette hozzá a Miskolci Egyetemen Konfuciusz Intézetének igazgatója.