Népszámlálásra számlálóbiztosokat keresnek

2022. szeptember 21.

Magyarország történetének tizenhatodik népszámlálására idén október 1-je és november 28-a között sor kerül. Az országos összeírás sikeressége nagyban függ a számlálóbiztosok munkájától és felkészültségétől. Még lehet jelentkezni a feladat ellátására.

A népszámlálás hazánk egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtése. Az ennek  során gyűjtött adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez.

A népszámlálálás során a számlálóbiztosok feladata október 17-e és november 20-a között a rájuk bízott számlálókörzet bejárása, a címek ellenőrzése és a kérdőívek kitöltése azokban a háztartásokban, ahonnan az október 1-je és október 16-a közötti internetes önkitöltési időszakban nem érkezett be kérdőív. A háztartásoktól kapott válaszokat a számlálóbiztosok tableteken rögzítik, így hazánk történetében az idei lesz az első elektronikus, papírkérdőívek nélkül megvalósított népszámlálás.

A munkalehetőségre a polgármesteri, valamint a közös önkormányzati hivatalokban jelentkezhetnek az érdeklődők. A számlálóbiztosi feladatokhoz kapcsolódó jelentkezési feltételeket, illetve a népszámlálás kapcsán további információkat a KSH honlapján találhatjátok: https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas