Kihívás Napja: sportoltak, szurkoltak és főztek a Miskolci Egyetem polgárai

2022. szeptember 21.

Az UNESCO közgyűlése szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává nyilvánította, azonban a minél magasabb részvételi arány érdekében, idén egyetemünk két nappal később tartotta e jeles napot. A programsorozat egész Európában, több száz egyetemen, több ezer hallgatót mozgatott meg ezen a napon. Az előnevezést igénylő sportágakon túl sportos aktivitásokkal, bemutatókkal, és meglepetés feladatokkal várták az egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit.

A már szokásosnak mondható kispályás labdarúgás, asztalitenisz, strandröplabda, asztalitenisz, tollas, darts és csocsó mellett idén meglepetéssel is készültek. A Kihívás Napja keretein belül egy 275 méter hosszú, Magyarországon egyedülállónak számító, egybefüggő, felfújható elemekből álló akadálypályát próbálhattak ki az egyetemi polgárok. A pálya több mint 50 könnyű akadályból állt, ezért minden korosztály számára teljesíthető és garantált szórakozást nyújtott.


Bemutatkozott a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a Magyar Honvédség, a Fanatic Jump, a Cheerleading, de volt selfie machine is az Európai Egyetemi Játékok sátránál, valaminntairbag és grundvívás is.