Fogyasztóvédelmi együttműködésre készül a szaktárca és a jogi kar - videóval frissítve

2022. szeptember 23.

Őszi országjárást indított az Igazságügyi Minisztérium, hogy közelebb hozza a fogyasztóvédelem területét az ország nagy egyetemeinek jogi karaihoz. Azt első állomás a Miskolci Egyetem volt.

A fogyasztóvédelmi politikáról szóló kormányhatározatban négy fő pillért deklarált a Kormány: a digitális fogyasztóvédelmet, a gyermekvédelmet, jogalkalmazás egységességét és az elérhető fogyasztóvédelmet.

Az elérhető fogyasztóvédelem azt jelenti, hogy Magyarország Kormánya szeretné minél közelebb hozni az emberekhez a fogyasztói jogokat. „Éppen ezért az Igazságügyi Minisztériumban úgy döntöttük, hogy ellátogatunk az ország nagy egyetemeinek jogi karaira, hogy betekintést nyújtsunk a fogyasztóvédelmi területbe, és rávilágítsunk e terület fontosságára” – emelte ki dr. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Mint mondta, azért esett a Miskolci Egyetemre – mint első állomásra – a választásuk, mert nagy múltra tekint vissza az intézmény jogi képzése. „Nagyon fontosnak tartjuk az egyetem és a minisztérium közötti kapcsolat kiépítését abban a tekintetben, hogy fogyasztóvédelmi együttműködést tudjunk létrehozni. Nyitottak lennénk fakultatív órákra, vagy bármilyen együttműködési megállapodás létrehozására az egyetemmel” – részletezte a helyettes államtitkár.