Tanuljon nyelvet a Miskolci Egyetemen!

2022. szeptember 27.

„Nyelvet tanulni érdemes! Életkortól függetlenül, kicsik és nagyok is csak profitálhatnak a nyelvtudásukból akár utazásaik, akár munkájuk, akár a globalizálódó mindennapokban is. Az Idegennyelvi Oktatási Központ kollégái sokéves nyelvtanítási gyakorlatukkal támogatják a Miskolci Egyetem hallgatóinak idegennyelvi élményeit és jövőbeli karrierjét. A nyelvtanfolyamainkkal minden, nyelvet tanulni akaró emberhez szeretnénk szólni, a nyelvtudással eszközt adunk a világ felfedezéséhez.” – mondta Dr. Marien Anita, az Idegennyelvi Oktatási Központ igazgatója.

A Miskolci Egyetem hallgatóinak – képzésük több félévében, vagy a képzésük teljes időtartama alatt – lehetőségük van nyelvet tanulni, órarendjükbe illesztve. Az egyetem Idegennyelvi Oktatási Központja angol, francia, német, olasz, spanyol, orosz, latin, sőt a külföldi hallgatóknak magyar nyelvből kínál nyelvoktatást. Az általános nyelvi ismereteken kívül a szaknyelvi kommunikációhoz is eszközt kapnak a diákok a szakmai nyelvi órák segítségével.

A nyelvtanulás mellett a nyelvvizsga is elérhető az egyetemen az ELTE-Origó és a MATE Zöld Út nyelvvizsgarendszerek szerint, melyekre felkészítő tanfolyamokat is szerveznek rendszeresen.  „Érdemes tehát nyelvet tanulni, és élni a Miskolci Egyetem által biztosított nyelvtanulási lehetőséggel!” – emelte ki az igazgatónő.