Egy emberöltő tudománya előtt tiszteleg a kiállítás - videóval frissítve

2022. október 4.

Emlékülést és emlékkiállítást rendeztek Prof. Dr. Tisza Miklós halálának egyéves évfordulójának tiszteletére a Miskolci Egyetemen.

 

 

Prof. Dr. Tisza Miklós kitüntetéses diplomával végezte gépészmérnöki tanulmányait, majd 49 éven keresztül dolgozott egyetlen munkahelyén, a Miskolci Egyetemen. Innen is vonult nyugdíjba, professor emeritusként. 1991 óta 24 éven keresztül tanszék- és intézetvezetői beosztást látott el az Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetben.

Halálának egyéves évfordulóján emléküléssel és emlékkiállítással rótták le tiszteletüket családtagjai, barátai, kollégái és tanítványai. „Neves előadók éltették mind az egyetemi vezetői munkásságát, mind az intézetvezetői munkásságát, a hazai nemzetközi közéletben betöltött szerepét. Az emlékülés után egy emlékkiállítás megnyitójára került sor, ami 10 vitrinen keresztül mutatja be életútját az általános iskolai tanulmányaitól egészen az egyetemi díszpolgári cím átvételéig” – fogalmazott Dr. Lukács Zsolt, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet intézetigazgatója.

 

A kiállítás október végéig tekinthető meg.