Novemberben érkezik az Európai Egyetemi Sportszövetség küldöttsége

2022. október 6.

A 2024-es Európai Egyetemi Játékok szervezőbizottsága a napokban ülésezett a Miskolci Egyetemen. Már a „meccsre” készülnek.

 

A Miskolci Egyetem, Miskolc Megyei Jogú Város, a Debreceni Egyetem és Debrecen Megyei Jogú Város együtt rendezi meg a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sport Szövetséggel karöltve. A szervezőbizottság legutóbbi ülésén olyan operatív döntések születtek, amelyek az Európai Egyetemi Játékok szervezési munkálataiban az előrehaladást jelentik. Boda Péter, a szervezőbizottság tagja a Miskolc Egyetem részéről elmondta: a legutóbbi ülés a folyamatban lévő ügyek és előrehaladások áttekintése mellett egyébként azért volt kuriózum, mert két fontos közeledő dátummal kapcsolatban is egyeztettek a szervezők.

 

Idén novemberben ugyanis a 2024-es Európai Egyetem Játékok helyszínére, így a Miskolci Egyetemre is, érkezik az Európai Egyetemi Sportszövetség küldöttsége. Boda Péter hozzátette: a küldöttség személyesen fogja megtekinteni azokat a helyszíneket és adottságokat, amelyek a korábban elfogadott pályázati anyagokban és előrehaladási jelentésekben szerepelnek. A másik fontos dátum pedig 2023 nyara, amikor a Miskolci Egyetem vízilabda és tollaslabda Európa-bajnokságot rendez, melyeknek az előkészítése már elindult.

 

„Sajnos, nagyon aktuális kérdés ezért rendkívüli napirendi pontként tárgyaltuk azt, hogy a gazdasági környezet változásai, a rezsiválság vagy az infláció, milyen hatást gyakorol a 2024-es nemzetközi versenyekre és annak költségvetésére, valamint, hogy ezeket a hatásokat milyen intézkedésekkel tudjuk már most megelőzni”, foglalta össze Boda Péter.