Erősödnek a szlovák és a koreai oktatási partnerkapcsolatok

2022. október 7.

Két nagykövetség képviselője is látogatást tett a héten a Miskolci Egyetemen. A nemzetközi kapcsolatok további erősítése a cél.

 

A Koreai Köztársaság magyarországi nagykövetét, Park Chul-Min-t Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Szűcs Péter tudományos kapcsolatokért felelős rektorhelyettes és Sándor Krisztina, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője fogadta. A külképviselet vezetője egy rövid bemutató előadás keretében ismerkedett az egyetemi képzési portfólióval.

 

A hét elején Dr. Balogh Csaba volt külügyi államtitkár, leendő pozsonyi nagykövet érkezett az intézménybe. Dr. Balogh Csaba beiktatása előtt végig látogatja a leendő magyar partnereit, a miskolci látogatás keretében járt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban és Miskolci Megyei Jogú Város polgármesteri hivatalában is. Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a látogatást követően elmondta: a V4-es partnerkapcsolatok és a szlovák egyetemi kapcsolatok kiteljesedése a cél, de a szlovák egyetemekkel való Erasmus programok fejlesztését, a kulturális és gazdasági kapcsolatokban való egyetemi részvételi lehetőségek erősödését is várják. A Miskolci Egyetemnek több szlovák egyetemmel van kapcsolata.