Ösztöndíj az Universitas Miskolcinensistől (Videóval frissítve!)

2022. október 14.

Ötvennyolc hallgató nyerte el idén a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány ösztöndíját. A támogatás tíz hónapon át havonta 50 ezer forintot jelent.

 

„Szakkollégista vagyok, és ott a szakkolis társamtól hallottam erről a lehetőségről. Be kellett nyújtani a szociális háttérről szóló dokumentumokat, a nyelvvizsgáról szóló bizonyítványt, tudományos munkákat, valamint a tanulmányi eredményt. Jelenleg írom a szakdolgozatomat, és később mindenképp szeretnék mesterképzésen maradni" - fogalmazott Ruszó Dzsessika Barbara.

„A felsőoktatási modellváltás lehetőséget kínál a Miskolci Egyetem oktatási infrastruktúrájának és képzéseinek modernizálására. A 21. századi elvárásoknak megfelelő háttér megteremtése szükséges, de nem elégséges feltétele az oktatás színvonalának emeléséhez, ahhoz motivált és elhivatott hallgatók is szükségesek, akiknek teljesítményét számos ösztöndíjjal ismeri el az egyetem" – hangsúlyozta Prof. Dr. Horváth Zita rektora az alapítványi támogatások átadása alkalmából szervezett ünnepségen.

„Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Ösztöndíj elsődleges célja a hátrányos szociális helyzetű, kiemelkedő tanulmányi, illetve tudományos, szakmai eredményt elért hallgatók támogatása. Ez lehetőséget ad arra, hogy több diák tudjon diplomát szerezni, anyagi helyzetük ne jelentsen hátrányt számukra a tanulásban" – tette hozzá.

„Az alapítvány idén 58 diák tanulmányait támogatja, segíti a tehetséggondozást" – emlékeztetett Prof. Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes, aki példakértékűnek nevezte ezen a téren is az együttműködést az intézmény fenntartójával.

„A hallgatók támogatása éppolyan stratégiai cél, mint az egyetemi infrastruktúra fejlesztése" – fogalmazott Fükő László, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja. Az ösztöndíjat elnyert hallgatók előtt kifejtette: a teljesítménnyel, szorgalommal, akarattal megszerzett diplomának korlátlan értéke van a világban.