Mérlegen a kihívások – most a fenntarthatóság

2022. október 18.

A közgazgazdaságtan társadalmi és műszaki kapcsolódási pontjai is terítékre kerültek a Gazdaságtudományi Kar szervezésében 12. alkalommal megrendezett Mérleg és kihívások című konferencián, amelynek hívószava idén a fenntarthatóság volt.

„A Mérleg és kihívások konferenciasorozat elindítása annakidején a miskolci közgazdász képzésnek a közgazdász szakmába történő beillesztését szolgálta” – elevenítette fel a tudományos szakműhelyek körében azóta mértékadóvá vált rendezvény kezdeteit Veresné Prof. Dr. Somosi Mariann, a Gazdaságtudományi Kar dékánja a lillafüredi tanácskozáson. Meglátása szerint a mai napig aktuális feladatot ad a kihívások mérlegelése, amihez minden találkozóhoz más-más hívószót választanak. Az idei kulcstéma a ’fenntarthatóság’ volt, amelynek igyekeztek társadalmi, gazdasági, műszaki aspektusait egyaránt megvilágítani.

A kihívásoknak a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara minden szempontból megfelelt. A kari statisztikát idézve a dékán elmondta: az elmúlt 35 évben több mint 7700 diák végzett a miskolci közgázon, és jelenleg is több 2500 hallgató tanul itt. Szakértői tevékenységben 500 partnerrel működtek együtt és 140 projektben vettek részt. Aktívak a tehetséggondozásban, az Országos Tudományos Diákköri tevékenységben 140 díjat nyertek eddig el.

„Természetesen maradunk az üzleti képzés alapszakjainál. Zajlik az angol nyelvű képzéseknek a bevezetése mind alapszakon, mind mesterszakon, és megpróbálunk két féléves mesterszakokat indítani. Új területként a sporttudomány felé is nyitottunk a sportszervező képzéssel” – mondta Veresné Prof. Dr. Somosi Mariann dékán.