Élelmezési világnap – Élelmiszergyűjtés a Miskolci Egyetemen

2022. október 18.

Idén ősszel az Élelmezési világnaphoz kapcsolódóan ismét élelmiszergyűjtést szervez a Miskolci Egyetem és a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete október 17. és 19. között.

„Külföldiként is megtapasztaltam, hogy nem élhetünk egy Elefántcsont toronyban, egymástól elszigetelve, mert egy közösség részei vagyunk. Ha tudunk segíteni az embereknek, akkor abból mindenki profitál” – fogalmazott Dennis Engel, anyanyelvi lektor. Kiemelte: úgy látja, a magyarokat időnként motiválni kell.

„2014 óta folyamatosan megy ehhez az Élelmezési világnaphoz kapcsolódóan az élelmiszergyűjtés a Miskolci Egyetemen. Én úgy tudom, hogy Magyarországon a Miskolci Egyetem az egyetlen, aki csatlakozik az ’Egyetemek harca az éhezés ellen’ elnevezésű programhoz is” – emelte ki Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet igazgatója, hozzátéve: az önkéntes hallgatók az élelmiszercsomagok összeállításában is segítenek, amiket később Miskolc és környéki rászoruló családoknak juttatnak el.

„Azért csatlakoztam a gyűjtéshez, mert vallom a feltétel nélküli szeretetet. Azoknak tudunk segíteni ezzel, akik nem tehetik meg, hogy minden nap friss étel kerüljön az asztalukra – mondta Simon Máté, anglisztika szakos hallgató. Kiemelte: véleménye szerint ez remek lehetőség arra, hogy a személyisége fejlődjön, és elfogadóbb emberré váljon.

Az Élelmezési világnap egy 150 országot felölelő összefogás, melynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók és a közvélemény figyelmét az emberiséget sújtó éhezésre, és ösztönözze őket az élelmezési problémák megoldására. Az összegyűjtött adományokat a Miskolcon osztjuk majd szét.

A gyűjtés 2022. október 17-től 19-ig tart, 3 helyszínen: a főbejáratnál, a rácsos büfénél, és a Galériánál.