Szenvedély és lelkesedés a globális kompetenciák kiépítésére

2022. október 20.

Két egymástól távoli, egzotikusnak tűnő kultúrát kapcsol össze a Miskolci Egyetem és a malajziai Sunway Egyetem a jövőben. A hallgatói és az oktatói mobilitás segítése, a közös kutatás egyaránt célja az együttműködésnek.

„Bár a Miskolci Egyetem egy többszáz éves hagyománnyal bíró, mi pedig egy modern egyetemek vagyunk, sokat tanulhatunk egymástól a technológia, a személyzet, a cserediákok, a közös kutatás, és különösen a mérnöki és informatikai, valamint a megértés kiépítése terén” – mondta Prof. Stephen Hall, a malajziai Sunway University interdiszciplináris fakultásának dékánja a Miskolci Egyetemen tartott workshopot megelőzően.

Kiemelte, hogy közös felelősségünk a világ egymástól távoli pontjain is a fenntarthatóság a bolygó jobb állapota érdekében. És ugyan Malajziában az angol második nyelvnek számít, Magyarországon pedig idegen nyelv, az angolt tudja majd a két egyetem olyan eszközként használni, amellyel kapcsolatok épülhetnek a munkatársak és cserediákok között, közös kutatások indulhatnak.

„Van szenvedély és lelkesedés a globális kompetenciák kiépítésére. Magyarország Malajziában egzotikusnak, de érdekesen másnak tűnik. A kollégáink és diákjaink nagyon lelkesek a nemzetközi együttműködés iránt”, foglalta össze Prof. Stephen Hall.